درباره مرکز
مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد مصمم است تا با تکیه بر نیروهای متخصص و بستر کاری موجود، در زمینه رهبری و مدیریت تحقیقات در زمینه بیماری های گوارش، بعنوان مرجع معتبر در سطح ملی و بین المللی شناخته شده و با ایفای نقش کلیدی در سیاستگذاری های نظام سلامت، به عنوان کانون تفکر در این زمینه شناخته شود. این مرکز در نظر دارد که هدایت، مدیریت جامع و راهبردی تحقیقات در زمینه بیماری های گوارش را عهده دار شده و با تلاش برای حل مشکلات اساسی بخش سلامت جهت توسعه پایدار کشور و در راستای تکامل و تعالی انسان نقش فعال و کارآمدی را ایفا کند . این مرکز در چهار چوب ارزش های اسلامی و بر اساس نگرش فراگیر به انسان و سلامت او و به منظور رهبری، مدیریت و ایجاد بستر و فضای مناسب برای انجام پروژه های بنیادی و کاربردی، در زمینه علل، پیشگیری و درمان بیماری های گوارش و در راستای گسترش مرزهای دانش و ارتقای سطح سلامت در کشور جمهوری اسلامی ایران تشکیل و انجام وظیفه نماید.
تاریخچه تاسیس
انديشه و آرزوي وجود چنين مركزي در اذهان مسئولين و اعضاء هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تبريز به سالها قبل باز مي گردد. از آنجا كه اين دانشگاه يكي از قطبهاي علمي كشور بوده و نقش اساسي در درمان و آموزش پزشكي منطقه شمال غرب ايران اسلامي را داشته است وجود مركز تحقيقات بيماريهاي گوارش و كبد در كنار اين مجموعه بيش از پيش احساس مي شد. تاسيس مركز تحقيقات بيماريها ي گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تبريز با تائيد و معرفي افراد ذيل به عنوان هيات مؤسس از طريق معاونت محترم پژوهشي دانشگاه و تصويبب آن در يكصد و هشتمين جلسه در تاريخ 22/12/1383 , و سپس با موافقت قطعی در مورخه 12/12/1385 در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی محقق شد.
سپس با انتصاب آقاي دكتر صومي به عنوان رئيس مركز از تاريخ 26/2/1384 فعاليت رسمي مركز در طبقه فوقاني بخش اندوسكوپي شروع شد .
تصویر نامه موافقت قطعی مرکز
اعضاي شوراي عالي اين مركز عبارتند از :
1. رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني تبريز
2. معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني تبريز
3. معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني تبريز
4. رئيس مركز
5. سه نفر اعضاء هيات علمي با پيشنهاد رئيس مركز و تائيد رئيس دانشگاه كه عبارتند از :
استاد ، فوق تخصص گوارش و کبد
• دكتر رضا ملك زاده
استاد ، اپيدميولوژي و آمار حياتي
•دكتر حسين ملك افضلي
استاد ، فوق تخصص گوارش و کبد
• دكتر سيد مؤيد علويان
اهداف کلان :
1. توسعه کیفی و کمی تحقیقات پایه ، بالینی و اپیدمیولوژیک در بیماریهای گوارش و کبد
2. حضور موثر در مجامع علمی مرتبط و مجلات معتبر
3. راه اندازی آموزش مبتنی بر شواهد در تمامی سطوح فراگيران بیماریهای گوارش و کبد
4.راه اندازی نظام جامع ثبت اطلاعات بیماریهای گوارش و کبد
5.راه اندازی بخش فوق تخصصی بيماريهاي گوارش و كبد